sommarstuga

Solceller boende utan elanslutning.

Äger ni ett fritidshus utan uppkoppling till elnätet? Vi kan designa solcellspaket på 12v som kan driva t.ex tv, dator, lampor, kyl och frys beroende på storlek på anläggningen. Detta i kombination med batterier gör den kompletta lösningen för Fritidshuset.

Att använda sig av solenergi på sommarhalvåret i Sverige är väldigt effektivt och i kombination med ett eller flera batterier för de inte fullt lika effektiva stunderna får ni en perfekt lösning för ert sommarhus.

Priset på anläggningen beror på vilken storlek man vill ha på anläggningen och batterierna. Det i sin tur beror på hur mycket man vill att anläggningen ska kunna driva.

Oavsett om ni är anslutna till det fasta elnätet eller inte är solceller en bra investering för miljön och plånboken.

Vill ni veta mer om solceller för fastigheter utan uppkoppling till elnätet eller få en prisuppgift? Kontakta oss här nedan så ringer vi upp, eller vill du kanske boka ett kostnadsfritt hembesök?

 

Kortfakta om solel

Behöver du ansöka om bygglov?

År 2018 avskaffades kravet på bygglov för installation av solceller. Det kan finnas speciella fall där bygglov behövs t.ex historiska byggnader eller de som ligger i kulturmärkta områden. Rådfråga er kommun om hur det är i ert fall.